Quantcast
4S Ranch Allied Gardens Alpine Baja Balboa Park Bankers Hill Barrio Logan Bay Ho Bay Park Black Mountain Ranch Blossom Valley Bonita Bonsall Borrego Springs Boulevard Campo Cardiff-by-the-Sea Carlsbad Carmel Mountain Carmel Valley Chollas View Chula Vista City College City Heights Clairemont College Area Coronado CSU San Marcos Cuyamaca College Del Cerro Del Mar Descanso Downtown San Diego Eastlake East Village El Cajon Emerald Hills Encanto Encinitas Escondido Fallbrook Fletcher Hills Golden Hill Grant Hill Grantville Grossmont College Guatay Harbor Island Hillcrest Imperial Beach Imperial Valley Jacumba Jamacha-Lomita Jamul Julian Kearny Mesa Kensington La Jolla Lakeside La Mesa Lemon Grove Leucadia Liberty Station Lincoln Acres Lincoln Park Linda Vista Little Italy Logan Heights Mesa College Midway District MiraCosta College Miramar Miramar College Mira Mesa Mission Beach Mission Hills Mission Valley Mountain View Mount Hope Mount Laguna National City Nestor Normal Heights North Park Oak Park Ocean Beach Oceanside Old Town Otay Mesa Pacific Beach Pala Palomar College Palomar Mountain Paradise Hills Pauma Valley Pine Valley Point Loma Point Loma Nazarene Potrero Poway Rainbow Ramona Rancho Bernardo Rancho Penasquitos Rancho San Diego Rancho Santa Fe Rolando San Carlos San Marcos San Onofre Santa Ysabel Santee San Ysidro Scripps Ranch SDSU Serra Mesa Shelltown Shelter Island Sherman Heights Skyline Solana Beach Sorrento Valley Southcrest South Park Southwestern College Spring Valley Stockton Talmadge Temecula Tierrasanta Tijuana UCSD University City University Heights USD Valencia Park Valley Center Vista Warner Springs

Did Lingerie Barbie Trounce Micropet?

— Designated Secretary of Homeland Security Tom Ridge is the former governor of which state?

a. Idaho

b. Kansas

c. Pennsylvania

d. Maryland

2. On November 25, 2002, the San Diego City Council approved reinstating red-light cameras. The previous fines for running a red light at camera sites was $271. What will the new fines be when the cameras begin operating in April?

a. the same

b. $324

c. $300

d. $197

3. When the San Diego City Council recently rejected an offer from the Chargers to conduct private talks about their lease with the city, which four councilmembers voted to talk with the Chargers?

a. Atkins, Inzunza, Frye, and Murphy

b. Zucchet, Atkins, Murphy, and Lewis

c. Peters, Murphy, Zucchet, and Inzunza

d. Lewis, Murphy, Peters, and Inzunza

4. Which U.S. bank announced a deal in December to pay $1.6 billion for 25 percent of Mexico's third largest bank, Grupo Financiero Santander Serfin?

a. Bank of America

b. Wells Fargo

c. Chase Manhattan Bank

d. Union Bank

5. During a recent U.S. Supreme Court session in which First Amendment rights and cross burning were debated, reporters took note that one justice who usually remains silent during arguments asked several pointed questions. Which justice was it?

a. Steven Breyer

b. Clarence Thomas

c. Ruth Bader Ginsberg

d. John Paul Stevens

6. Former senate majority leader Trent Lott came under intense criticism and eventually resigned his leadership post because of his recent remarks supporting Strom Thurmond's presidential campaign for the segregationist "Dixiecrat" Party. What year did Thurmond run for president?

a. 1952

b. 1944

c. 1948

d. 1956

7. Who is the current president of Afghanistan?

a. Hamid Karzai

b. Burhanuddin Rabani

c. Ahmed Ghotekhu

d. Mohammed Karzi-Al Hassan

8. Next to California, which state has the most Democrats in its statewide elective offices?

a. Minnesota

b. Louisiana

c. Massachusetts

d. West Virginia

9. Which two teams played in the first Holiday Bowl game in 1978?

a. Navy and BYU

b. BYU and SMU

c. Navy and Air Force

d. SDSU and Ohio State

10. President Bush announced in December that the U.S. would have a missile-defense system in place by what year?

a. 2004

b. 2006

c. 2008

d. 2003

11. The UN Monitoring, Verification, and Inspection Commission is headed by Hans Blix. Blix is a native of what country?

a. the Netherlands

b. Luxembourg

c. Sweden

d. Belgium

12. Smallpox is which of the following?

a. bacteria

b. virus

c. fungus

d. prion

13. What is the projected complication rate for the newly released smallpox vaccines?

a. 200 complications and 2 deaths per million

b. 100 complications and 1 death per million

c. 50 complications and 5 deaths per million

d. 15 complications and 1 death per million

14. Israeli prime minister Ariel Sharon recently announced his belief that Iraq was stockpiling chemical and biological weapons in which nearby country?

a. Lebanon

b. Jordan

c. Syria

d. Egypt

15. Declassified documents reveal that President Nixon issued a secret worldwide nuclear alert in October of 1969. His objective was to scare the Soviet Union into forcing concessions from what country?

a. Cambodia

b. North Vietnam

c. Laos

d. South Vietnam

16. Which of the following TV shows was not in the Nielsen ratings' top ten during Christmas week?

a. Law and Order

b. Survivor

c. 60 Minutes

d. Friends

17. San Diego State made one Holiday Bowl appearance in 1986, losing to Iowa 39-38. The head coach of the Aztecs was which of the following men?

a. Denny Stolz

b. Doug Scovil

c. Al Luginbill

d. Claude Gilbert

18. Which of the following was the top-selling toy for Christmas in 2002?

a. Micropet

b. Harry Potter's Chamber of Secrets

c. Lingerie Barbie

d. Barbie Rapunzel

19. What is the 2003 budget deficit projected by California's Legislative Analysts office?

a. $18 billion

b. $21 billion

c. $35 billion

d. $100 billion

20. World oil prices hit a two-year high in December, largely because of which of the following factors?

a. tensions in the Middle East

b. maintenance slowdowns on the Alaska pipeline

c. threats from al-Qaeda to blow up tankers

d. political and economic strife in Venezuela

ANSWERS:

1. c

2. b

3. d

4. a

5. b

6. c

7. a

8. d

9. a

10. a

11. c

12. b

13. d

14. c

15. b

16. c

17. a

18. d

19. c

20. d

Here's something you might be interested in.
Submit a free classified
or view all

Previous article

Black Lives Matter offshoot chooses street outside Police Headquarters for street mural

Placing the BLAME

— Designated Secretary of Homeland Security Tom Ridge is the former governor of which state?

a. Idaho

b. Kansas

c. Pennsylvania

d. Maryland

2. On November 25, 2002, the San Diego City Council approved reinstating red-light cameras. The previous fines for running a red light at camera sites was $271. What will the new fines be when the cameras begin operating in April?

a. the same

b. $324

c. $300

d. $197

3. When the San Diego City Council recently rejected an offer from the Chargers to conduct private talks about their lease with the city, which four councilmembers voted to talk with the Chargers?

a. Atkins, Inzunza, Frye, and Murphy

b. Zucchet, Atkins, Murphy, and Lewis

c. Peters, Murphy, Zucchet, and Inzunza

d. Lewis, Murphy, Peters, and Inzunza

4. Which U.S. bank announced a deal in December to pay $1.6 billion for 25 percent of Mexico's third largest bank, Grupo Financiero Santander Serfin?

a. Bank of America

b. Wells Fargo

c. Chase Manhattan Bank

d. Union Bank

5. During a recent U.S. Supreme Court session in which First Amendment rights and cross burning were debated, reporters took note that one justice who usually remains silent during arguments asked several pointed questions. Which justice was it?

a. Steven Breyer

b. Clarence Thomas

c. Ruth Bader Ginsberg

d. John Paul Stevens

6. Former senate majority leader Trent Lott came under intense criticism and eventually resigned his leadership post because of his recent remarks supporting Strom Thurmond's presidential campaign for the segregationist "Dixiecrat" Party. What year did Thurmond run for president?

a. 1952

b. 1944

c. 1948

d. 1956

7. Who is the current president of Afghanistan?

a. Hamid Karzai

b. Burhanuddin Rabani

c. Ahmed Ghotekhu

d. Mohammed Karzi-Al Hassan

8. Next to California, which state has the most Democrats in its statewide elective offices?

a. Minnesota

b. Louisiana

c. Massachusetts

d. West Virginia

9. Which two teams played in the first Holiday Bowl game in 1978?

a. Navy and BYU

b. BYU and SMU

c. Navy and Air Force

d. SDSU and Ohio State

10. President Bush announced in December that the U.S. would have a missile-defense system in place by what year?

a. 2004

b. 2006

c. 2008

d. 2003

11. The UN Monitoring, Verification, and Inspection Commission is headed by Hans Blix. Blix is a native of what country?

a. the Netherlands

b. Luxembourg

c. Sweden

d. Belgium

12. Smallpox is which of the following?

a. bacteria

b. virus

c. fungus

d. prion

13. What is the projected complication rate for the newly released smallpox vaccines?

a. 200 complications and 2 deaths per million

b. 100 complications and 1 death per million

c. 50 complications and 5 deaths per million

d. 15 complications and 1 death per million

14. Israeli prime minister Ariel Sharon recently announced his belief that Iraq was stockpiling chemical and biological weapons in which nearby country?

a. Lebanon

b. Jordan

c. Syria

d. Egypt

15. Declassified documents reveal that President Nixon issued a secret worldwide nuclear alert in October of 1969. His objective was to scare the Soviet Union into forcing concessions from what country?

a. Cambodia

b. North Vietnam

c. Laos

d. South Vietnam

16. Which of the following TV shows was not in the Nielsen ratings' top ten during Christmas week?

a. Law and Order

b. Survivor

c. 60 Minutes

d. Friends

17. San Diego State made one Holiday Bowl appearance in 1986, losing to Iowa 39-38. The head coach of the Aztecs was which of the following men?

a. Denny Stolz

b. Doug Scovil

c. Al Luginbill

d. Claude Gilbert

18. Which of the following was the top-selling toy for Christmas in 2002?

a. Micropet

b. Harry Potter's Chamber of Secrets

c. Lingerie Barbie

d. Barbie Rapunzel

19. What is the 2003 budget deficit projected by California's Legislative Analysts office?

a. $18 billion

b. $21 billion

c. $35 billion

d. $100 billion

20. World oil prices hit a two-year high in December, largely because of which of the following factors?

a. tensions in the Middle East

b. maintenance slowdowns on the Alaska pipeline

c. threats from al-Qaeda to blow up tankers

d. political and economic strife in Venezuela

ANSWERS:

1. c

2. b

3. d

4. a

5. b

6. c

7. a

8. d

9. a

10. a

11. c

12. b

13. d

14. c

15. b

16. c

17. a

18. d

19. c

20. d

Sponsored
Here's something you might be interested in.
Submit a free classified
or view all
Previous article

Three poems for August by Dorothy Parker

With an acidic wit and keen eye for flawed humanity
Next Article

Song Without a Name: gone baby gone

Melina León finds horror in an environment usually associated with safety and nurturing.
Comments
0

Be the first to leave a comment.

Sign in to comment

Sign in

Art Reviews — W.S. Di Piero's eye on exhibits Ask a Hipster — Advice you didn't know you needed Best Buys — San Diego shopping Big Screen — Movie commentary Blurt — Music's inside track Booze News — San Diego spirits City Lights — News and politics Classical Music — Immortal beauty Classifieds — Free and easy Cover Stories — Front-page features Excerpts — Literary and spiritual excerpts Famous Former Neighbors — Next-door celebs Feast! — Food & drink reviews Feature Stories — Local news & stories From the Archives — Spotlight on the past Golden Dreams — Talk of the town Here's the Deal — Chad Deal's watering holes Just Announced — The scoop on shows Letters — Our inbox [email protected] — Local movie buffs share favorites Movie Reviews — Our critics' picks and pans Musician Interviews — Up close with local artists Neighborhood News from Stringers — Hyperlocal news News Ticker — News & politics Obermeyer — San Diego politics illustrated Of Note — Concert picks Out & About — What's Happening Overheard in San Diego — Eavesdropping illustrated Poetry — The old and the new Pour Over — Grab a cup Reader Travel — Travel section built by travelers Reading — The hunt for intellectuals Roam-O-Rama — SoCal's best hiking/biking trails San Diego Beer News — Inside San Diego suds SD on the QT — Almost factual news Set 'em Up Joe — Bartenders' drink recipes Sheep and Goats — Places of worship Special Issues — The best of Sports — Athletics without gush Street Style — San Diego streets have style Suit Up — Fashion tips for dudes Theater Reviews — Local productions Theater antireviews — Narrow your search Tin Fork — Silver spoon alternative Under the Radar — Matt Potter's undercover work Unforgettable — Long-ago San Diego Unreal Estate — San Diego's priciest pads Waterfront — All things ocean Your Week — Daily event picks
4S Ranch Allied Gardens Alpine Baja Balboa Park Bankers Hill Barrio Logan Bay Ho Bay Park Black Mountain Ranch Blossom Valley Bonita Bonsall Borrego Springs Boulevard Campo Cardiff-by-the-Sea Carlsbad Carmel Mountain Carmel Valley Chollas View Chula Vista City College City Heights Clairemont College Area Coronado CSU San Marcos Cuyamaca College Del Cerro Del Mar Descanso Downtown San Diego Eastlake East Village El Cajon Emerald Hills Encanto Encinitas Escondido Fallbrook Fletcher Hills Golden Hill Grant Hill Grantville Grossmont College Guatay Harbor Island Hillcrest Imperial Beach Imperial Valley Jacumba Jamacha-Lomita Jamul Julian Kearny Mesa Kensington La Jolla Lakeside La Mesa Lemon Grove Leucadia Liberty Station Lincoln Acres Lincoln Park Linda Vista Little Italy Logan Heights Mesa College Midway District MiraCosta College Miramar Miramar College Mira Mesa Mission Beach Mission Hills Mission Valley Mountain View Mount Hope Mount Laguna National City Nestor Normal Heights North Park Oak Park Ocean Beach Oceanside Old Town Otay Mesa Pacific Beach Pala Palomar College Palomar Mountain Paradise Hills Pauma Valley Pine Valley Point Loma Point Loma Nazarene Potrero Poway Rainbow Ramona Rancho Bernardo Rancho Penasquitos Rancho San Diego Rancho Santa Fe Rolando San Carlos San Marcos San Onofre Santa Ysabel Santee San Ysidro Scripps Ranch SDSU Serra Mesa Shelltown Shelter Island Sherman Heights Skyline Solana Beach Sorrento Valley Southcrest South Park Southwestern College Spring Valley Stockton Talmadge Temecula Tierrasanta Tijuana UCSD University City University Heights USD Valencia Park Valley Center Vista Warner Springs
Close